Den generelle holdning til homoseksuelle i Indien:

Den generelle holdning til homoseksuelle i Indien:

I 2018 blev en lov om sex mellem 2 af samme  køn afskaffet.

Jubel i Indien – homosex bliver lovligt (september 2018):

Indtil dette tidspunk havde der været stemning for at skrotte loven i de store byer, mens religiøse grupper og konservative miljøer uden for byerne har været stærke modstandere af at afskaffe den. Kilde (september 2018).

Ifølge menneskerettighedsgrupper har indiens politi anvendt loven til at chikanere og forfølge homoseksuelle. Kilde (september 2018).

Lovgivningen om de homoseksuelle i Indien:

Under den britiske kolonitid blev der vedtaget en lov i 1861, hvor sex mellem 2 af samme  køn kunne straffes med op til 10 års fængsel. I loven blev homosex beskrevet som en ”en unaturlig fornærmelse”. Kilde (september 2018).

Loven blev afskaffet i 2009, men genindført i 2013 af højesteret efter pres fra blandt andet politiske og religiøse grupper.

Højesteret skiftede dog mening, og i setember 2018 blev loven endegyldigt afskaffet. Heri ligger, at dommen ikke kan ankes.

De fem dommere i Indiens højesteret var enige om at annullere loven.

“- Loven var blevet et våben til at diskriminere LGBT-miljøet, siger chefdommer Dipak Misra ifølge nyhedsbureauet AFP.

– Ethvert gensidigt seksuelt forhold mellem to voksne, der selv er gået med til det – homoseksuelle, heteroseksuelle eller lesbiske – kan ikke siges at være forfatningsstridigt, uddyber chefdommeren ifølge nyhedsbureauet Reuters.”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.