Tatoveringer i de sovjetiske fængsler:

Tatoveringer i de sovjetiske fængsler:

Under den kommunistiske æra i Sovjetunionen havde de indsatte i landets fængsler og lejre deres eget hemmelige sprog.

Det drejede sig om tatoveringer (februar 2011). Med tatoveringerne signalerede man ganske ud, hvor høj en status man havde i forbryderverdenen.  Læs her: og her:

Nogle af disse tatoveringer kan ses på nedenstående billede:

(Billedet kan ikke aktiveres)

Kilde (februar 2011):

Tatoveringerne opsummerer en indsats på den kriminelle løbebane. Kranier står for høj status i forbrydermiljøet. En kat repræsenterer en tyv. På en kvinde symboliserer en tatovering af en penis, at hun har været prostitueret. Kors på knoer angiver det antal gange, bæreren har siddet fængslet, skulder-insignier markerer isolationsfængsling, mens et hagekors ikke vidner om en forkærlighed for fascismen, men om afvisning af at ville indordne sig under fængselssamfundets regler.

Grinerne

Kriminelle, som var helt uden tatoveringer, var dermed også blottet for status. Værre var det dog, hvis man fik lavet en tatovering uden at have gjort sig fortjent til den. Det kunne være et dødningehoved, som var forbeholdt de stærke fanger. Det kunne resultere i, at medfanger fjernede tatoveringen med skalpeller.

Et særligt kapitel er de såkaldte grinere (som skildrer kommunistiske ledere i obskøne eller komiske positioner), der var en måde, hvorpå de kriminelle kunne udtrykke deres totale foragt for myndighederne.

»Grinerne var for dem, der ville prale af deres mod« siger Murray. »Tatoveringer var ulovlige i de sovjetiske fængsler, men fangerne var alligevel i stand til at lave dem, bl.a. ved at smelte støvlehæle og blande opløsningen med blod og urin. At få tatoveret en antisovjetisk griner var en måde, hvorpå man kunne udstråle: Jeg er den hårdeste fyr på fangegangen. Mange af disse fyre vidste udmærket, at de aldrig ville blive løsladt fra fængslet, så derfor var de fuldstændig ligeglade med, hvad myndighederne ville gøre med dem.«

De homoseksuelle fik også deres egne tatoveringer.

Nogle tatoveringer blev påført mod bærerens vilje. »Tatoveringer på mænd med utugtige motiver blev ofte tatoveret på passive homoseksuelle, eller folk, der havde tabt i kortspil,« (februar 2011).  Læs her:

Sådan kan en homoseksuel også reklamere for sin bagdel:

Her kan man da vist godt tale om en tatovering, som tilhører en rigtig anal-fabet/ homoseksuel af 1. grad.

(Billedet kan ikke aktiveres)

Den britiske præst Peter Mullen fra Church of England mener, at samtlige homoseksuelle skal have tatoveret en sundhedsadvarsel på deres bagdele i stil med mærkaterne på cigaretpakker (oktober 2008). Læs her:

De russiske rekrutter bliver nu kontrolleret for tatoveringer, som kan afsløre homoseksuelle tendenser (januar 2013). Læs her:

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.