Mediernes holdning til de homoseksuelle i Ukraine:

Mediernes holdning til de homoseksuelle:

Eurovision Song Contest blev afholdt i Kiev i Ukraine i 2017.

I denne forbindelse blev de danske homoseksuelle advaret om, at de skulle være særlig opmærksomme under deres ophold i den ukrainske hovedstad.

Hovedstaden i Ukraine hedder Kiev (december 2019):

Det fremgår af Udenrigsministeriets særlige rejsevejledning:

“- Diskriminering på baggrund af seksuel orientering og kønsidentitet er et problem i Ukraine, og medlemmer af LGBT-samfundet er udsat for chikane, trusler og vold. Vi råder derfor til, at man begrænser fysiske kærtegn i offentligheden, lyder det.” ((april 2017)

I denne sammenhæng udtalte DR’s Ukraine-korrespondent, Matilde Kimer følgende:

“Ukraine er, hvor Danmark var for 30-40 år siden, når det kommer til synet på homoseksualitet. Af den brede befolkning bliver det betragtet som noget skamfuldt og som noget lidt sygeligt, siger Matilde Kimer og fortsætter:

– Mange vil føle sig provokeret af at se to mænd holde i hånd. Og at se to mænd kysse vil svare til, at man herhjemme går rundt med dilleren hængende ud – det vil blive opfattet som enormt provokerende og som om, man bevidst er ude på at genere folk.” (april 2017)

I 2015 blev der afholdt et annonceret optog for de homoseksuelle i landet, der fik navnet “Lighedsmarchen”.

Marchen var af sikkerhedsmæssige grunde planlagt til blot at vare ti minutter og endte med at mindst ti personer blev såret, og 25 blev anholdt ifølge en skriftlig udtalelse fra politiet. (juni 2015)

Læs også følgende indlæg:

Lovgivningen om de homoseksuelle i Ukraine:

Den generelle holdning til homoseksuelle i Ukraine:

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.